Idővonal

A The 100 (A Visszatérők) úgy kezdte történetét, hogy 100 tizenévest küldött az űrből a Földre, amelyről azt feltételezték, hogy egy halálos küldetés. A Föld életképes volt-e vagy sem? Lényegtelen volt, vállalták a kockázatot, ugyanis ezek a tizenévesek végül is bűnözők voltak és egyébként is meghaltak volna. Kiderült, hogy élhető és hét évadon keresztül utazhattunk ezeknek az embereknek a világában. A technológia különböző formái meghatározó szerepet játszottak a túlélésben. A 7. évadban a féreglyukak, és az időugrás is megjelent. Most pedig a sorozat teljes idővonalát megnézzük, egészen az Eligius küldetéstől a Szentélyig és az újonnan bemutatott Ég-gyűrűig és Bardoig helyszínig.

1959

 • Weather Hegy: egy sürgősségi műveleti központot, az Egyesült Államokbeli Blue Ridge-hegységben katonai bunkerként építik fel.

2000-es évek

 • Charmaine Diyoza (Ivana Milicevic), Paxton McCreary (William Miller), Miles Shaw (Jordan Bolger), Becca Franco (Erica Cerra), Russell Lighthbourne (JR Bourne), Josephine Lightbourne (Sarah Thompson), Gabriel Santiago (Chuku Modu) és további mellékszereplők (minden Legfőbb) az első nukleáris apokalipszis előtt születtek és éltek sokáig a Földön.

2041-2043

 • Diyoza vezette az Egyesült Felszabadítási Hadseregnek (United Liberation Army) nevezett terrorista csoportot és többször támadást mért az Egyesült Államokra addig, amíg le nem tartóztatták őket.

2045-2047

 • Az olaj megtalálásának reményében az Eligius Corporation nevű cég űrhajózási missziókat küld életképes világok keresésére, miután a Földből kinyernek minden erőforrást. Először egy pilóta nélkülivel, az I. Eligius-szal, majd egy emberrel a fedélzeten, ami a II. Eligius volt. Annak érdekében, hogy túléljék a sugárzásnak való kitettséget, ezeket a felfedezőket sötétvérűvé alakították. Ez az a folyamat, amikor az emberi vér feketévé változik és ellenállást biztosít a sugárzásnak. Természetesen mindent rögzítettek.
 • Az III. Eligius missziót Russell Lightbourne vezette és az Alfa holdon landoltak, ahol lakható földterületet találtak. A Sanctumot négy család alapította, Legfőbbek néven. Russell meggyilkolja a családját, miután a vörös nap méregnek volt kitéve és ezután fejlesztette ki azt a technológiát, amivel az emberek elméjét más gazdatestekbe tudták tenni.
 • A IV. Eligius a börtöntöltelékeket, köztük Diyoza és McCreary foglyokat használja fel arra, hogy bányászküldetésekre küldjék őket. Amikor a személyzet tagja Shaw megtagadja a foglyok megölését, Diyoza lázadást vezet és átveszi az irányítást szállítóhajójuk felett. Abbahagyják a küldetést és hazatérésre összpontosítanak. Annak érdekében, hogy túléljék a hosszú földi utazást, a foglyok krioalvásba kerülnek.

2051

 • Dr. Becca Franco, az Eligius volt tudósa, aki feltalálta a sötétvért, létrehozza az A.L.I.E. (Applied Lucent Intelligence Emulator – magyarul Alkalmazott Intelligencia Szimulátor) nevű mesterséges intelligenciát és gyorsan megpróbálja leállítani azt ugyanebben az évben, amikor rájött, hogy a mesterséges intelligencia az ember túlzsúfoltságát tartja a legnagyobb veszélynek, és szerinte emiatt nem fogja túlélni az emberiség.
 • Becca visszavonul a Polaris űrállomására, hogy folytassa tanulmányait, ahol létrehozott egy új, A.L.I.E. 2 néven elnevezett mesterséges intelligenciát.

2052

 • A.L.I.E. globális nukleáris háborút indít az emberi faj megmentése érdekében, mivel számításai szerint „túl sok ember élt”. Arra törekedett, hogy megoldja a világ túlnépesedési problémáját azáltal, hogy elegendő mennyiségű embert öl meg a többi megmentésére.

2054

 • Október 1. az Egység napja (Unity Day). Feszültség volt a nukleáris apokalipszis után a 13 aktív űrállomás között. Az ALIE 2.0-tól félve az Alfa Station elpusztítja a Polarist és békét és egységet hoz a fennmaradó 12 űrállomásnak, amelyek együttesen képezik a Bárkát, az emberi túlélők állítólagos utolsó bástyáját.
 • Közvetlenül a Polaris megsemmisítése előtt Becca egy mentőkabinnal a Földre evakuálja magát. Sötétvérűvé alakítja magát, és a földre viszi A.L.I.E. 2-őt és a sötétvér szérumokat is, amivel másokat is sötétvérűvé tud alakítani. Ez látható a 7. évad 8. részében.

2100-2149

 • Abigail Griffin (Paige Turco), Marcus Kane (Henry Ian Cusick), Thelonius Jaha (Isaiah Washington), Charles Pike (Michael Beach) a Bárkán megszületnek és ott is élnek.
 • A következő nemzedék is növekszik, köztük Clarke Griffin (Eliza Taylor), Bellamy és Octavia Blake (Bob Morley és Marie Avgeropulous), Monty Green (Christopher Larkin), Raven Reyes (Lindsey Morgan), John Murphy (Richard Harmon), Jasper Jordan (Devon Bostick), Harper McIntyre (Chelsey Reist), Finn Collins (Thomas McDonell), Nathan Miller (Jarod Joseph) és Wells Jaha (Eli Goree), ők lesznek azok, akik az elsők lesznek a földetérésben.
 • A Föld emberi túlélőinek leszármazottai új nyelveket, hitet és szokásokat fejlesztenek ki az apokalipszis előtti világban. 12 Földi klán, valamint nomád földi társaságok jön létre – a klánok felmenőit lehet látni az elősorozatban.
 • Lexa (Alycia Debnam-Carey), Anya (Dichen Lachman), Indra (Adina Porter), Gaia (Tati Gabrielle), Roan (Zach McGowan), Luna (Nadia Hilker), Lincoln (Ricky Whittle), Echo (Tasya Teles) és Emori (Louisa D’Oliveira) a Földi társadalomban születnek és nőnek fel.
 • A Weather Hegy az Amerikai Egyesült Államok elnökének leszármazottjait és a többi politikusokat, azoknak a leszármazottjait látja el, akik viszonylag kényelmesen élnek az apokalipszis után, de nem képesek túlélni a sugárveszélyes kültéri világot. A társadalmat Dante Wallace elnök (Raymond J. Barry) és fia, Cage Wallace (Jonny Whitworth) irányítja. 2093-ban a Wather-hegy ajtaja kinyitódik és 54 ember halálához vezet és rájönnek, hogy a sugárzást nem képesek túlélni. Később megismerjük Maya Vie-t (Eve Harlow), aki szintén az egyik Weather-hegyi lakos.

Szerkesztette & lektorálta: vERKE

Forrás: Ninathe100hun.sosugary.com/idovonal-primefaya-sanctum/